Līdz 22. jūnijam Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas gaitenītī apskatāma Inčukalna un Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde. Izstāde tapusi konkursa “Mēs pret karu” laikā.

Organizējot šo konkursu, tika uzrunāti vecāko kursu audzēkņi, kuri mācās 3., 4., 5. un 6. kursā. Konkursa dalībniekiem tika dota iespēja strādāt brīvi izvēlētā tehnikā, taču konkursantu darbos pamatā tika lietota grafikas, glezniecības vai aplikācijas tehnika. Pedagogi, kuri atbalstīja audzēkņus darbu izstrādes procesā, bija Elmārs Gaigalnieks (Inčukalna Mūzikas un mākslas skola) un Irēna Olekša un Evita Kurtiņa (Krimuldas Mūzikas un mākslas skola).

Žūrijai izvērtējot darbus, tika piešķirti diplomi par vienu 1. vietu, trim 2. vietām un trim 3. vietām. Tā kā dalībnieku nebija daudz, visiem tika godalgotās vietas. 1. vietas ieguvēja Ingrīda Ignatova no Krimuldas Mūzikas un mākslas skolas balvā ieguva flomasteru un zīmuļu lielo komplektu turpmāko radošo darbu veikšanai. Pārējie saņēma pārsteiguma balvu – torti, ar kuru draudzīgi kopā abu skolu dalībnieki mielojās, apspriežot nākotnes sadraudzības projektus.

Konkursa idejas autors bija Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas Mākslas nodaļas pedagogs Elmārs Gaigalnieks. Idejas pamatā bija fakts, ka politiskā plakāta primitīvā degradēšana ir radījusi nepieciešamību veicināt un mācīt bērniem plakāta veidošanas principus un estētiku. Politiskā plakāta veidošanā bija aicinājums ievērot vairākus nosacījumus.

Pārpublicēts no sigulda.lv